.

Dilema dalam PAS : Kita dipermainkan.

>> 15 Januari 2009

Betul..PAS semakin senang ditunggang jika PAS tidak berkeras mahu keluar dari PR



Tak kan pemimpin di peringkat atasan tidak dapat berfikir lagi pasal kenyataan Pengerusi DAP (PAP), yang akan meninggalkan PR jika PAS & PKR mahu laksanakan HUDUD?

1. DAP seolah-olah memusuhi Islam dan Melayu. Masa PRU, bukan main lagi sokong kesepakatan dalam PR, bila tiba 'time' nk agih cadangan, dia dah tentang. (dan bagi amaran lagi)

2. Anwar memang akan menyokong HUDUD (walaupun dulu dia pernah kata HUDUD bukan agenda PR), berkemungkinan mahu menarik sokongan ahli2 PAS di KT P036, sebab tu dia berani 'sound' DAP dari jauh. Ala..bagi anwar, berapa la sangat undi pengundi Cina & India jika dibandingkan dengan ramainya pengundi melayu.

3. HUDUD adalah hak Islam.. jika ada yang menentang pelaksanaannya, ia seumpama menentang Islam, tapi pemimpin PAS camtu aje, tadah telinga.. dan angguk..ya..ya.. (atau yes boss)

Mereka mahukan kita semasa kita kuat,
Bila mereka dah dapat kita, kita di permainkan,

PAS.. Bila nk keluar dari PR.

916 : Sape tak marah.. masa PRU kite la yang panjat pokok keriat sampai digigit kerenga gara-gara nk tinggikan lagi bendera PAS, perabis duit membeli tali rapia dengan duit sendiri semata-mata nk gantung poster dan ikat buluh buat pintu gerban. Semua semata-mata nk berjuang dalam PAS.. alih-alih, PAS terikut ideologi PR. Hancurrr... ikut pulak telunjuk anwar (kaki temberang) dan DAP. Islam entah kemana, PAS entah kemana.
Dato Pa pulak keluarkan idea pasal pengundi hantu dalam BAS dan di 'eskot' dengan kenderaan polis. Dato lupa kot, puak mana yang sekat bas & rampas IC penumpang serta bagi pakej maki hamun kat penumpang. Puak mana yang menyamar sebagai orang UMNO, sekat bas dan bagitau kat penumpang yang mereka akan dapat RM 30 dari UMNO bila sampai di perhentian KB nanti, sampai aje kat KB, xda pula orang yang bagi.. marah la mereka kepada kerajaan. Mungkin sebab itulah bas-bas rasmi di eskot polis, lebih-lebih lagi time panas camni. Bab bas di eskot polis ni idea dan modal lama.. sejak PRU 12 lagi.

Ust Nasaruddin pula kata kerajaan kasi rasuah masa RPK P036 ni, yang mana kerajaan memberi kemudahan, infrastruktur serta mempercepatkan projek (bukan rasuah dari segi wang). Silap usatz ialah ustaz tak 'sound' pemimpin kita dulu, lorat nk sound orang lain. Kalu bab 'rasuah barang' camni, ADUN Che Lah Ore Kito tu pergi bagi 'sedekah' batu kotor (batu kelikir) tiga hari sebelum ngundi PRU12 ari tu camna? rasuah jgk ke? atau berkhidmat untuk rakyat? Kalau berkhidmat, kenapa tak bagi batu kotor lagi..jalan tar dah macam kubang kerbau sejak hujan & banjir sebulan lepas. Muka YB lansung tak nampak.. YB Zaki pun sama.. Jalan tar di kawasan dia dah macam di serang bom Israel..lubang sana-lubang sini, jengok pun idak.. tak kan dah 'tinggi' sejak jadi penolong Speker dewan ni? Nk suruh kitaorang kambus lubang tu dengan bendera bulan dan PKR ke?

916 : Marahkan PAS yang lemah dengan DAP, sampai terkeluar habis yang disimpan..

2 ulasan:

AKMAL AND HANIFFAH 18 Januari 2009 9:32 PG  

rupanya PAS dipermainkan.Mungkin ya munkin tidak kan. yang pasti perlu teropong ilmiah.

Faizal Zakaria's Blog 21 Januari 2009 3:13 PTG  

kelakar je gambar tu... :-)



















Jom Sertai ‘UMNO Baru’ Dengan ‘Faizal’ :-)
http://Forum1Malaysia.blogspot.com
Terengganu Tetap Kubu Kuat Barisan Nasional
http://pro-faizal.blogspot.com
Idea Bernas Vs Loya Buruk ;-)
http://TeamPemudaUMNO.blogspot.com

Laman Blog Baru >> http://Blog1Malaysia.blogspot.com

Catat Ulasan

Sila tinggalkan ulasan anda

Label

Bermula 19/7/2010

Pengiklanan Sahaja

  © Blogger template Webnolia by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP